Slaapkamer inrichten

Zoek je goede ideeën voor het inrichten van je slaapkamer? Dan ben je bij Woonspiratie.nl op de juiste plaats! Deze website geeft je ideeën om stijlvolle slaapkamers in te richten, zowel kinderslaapkamers als slaapkamers voor volwassenen.

Een goed ingerichte slaapkamer zorgt voor een behaaglijk gevoel en een goede nachtrust. Dat is belangrijk, zeker als je bedenkt dat je ongeveer 1/3 van je leven in je slaapkamer doorbrengt.

Slaapkamer inrichten: de vloer

Op zoek naar de juiste vloer voor in je slaapkamer? Je kunt natuurlijk kiezen uit diverse materialen. Bedenk dat je doorgaans zonder schoenen of sokken in je slaapkamer bent, kies dus voor een ‘warme’ vloer. Vaak wordt bij het inrichten van de slaapkamer gebruik gemaakt van hout of tapijt.

Tapijt of vloerbedekking in de slaapkamer
Tapijt of vloerbedekking is één van de meest gebruikte vloertypen voor slaapkamer inrichting. De belangrijkste voordelen van vloerbedekking is de warme uitstraling en het warme gevoel aan je voeten. Een nadeel van vloerbedekking in je slaapkamer is dat het behoorlijk kan slijten, voornamelijk op plaatsen waar je veel loopt.

Gebruik van hout in de slaapkamer
Houten slaapkamervloeren zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Bovendien is een houten vloer warm aan je voeten en zeer slijtvast.

Inspiratie voor slaapkamer vloeren

Slaapkamer inrichten: het bed

Het bed is veruit het belangrijkste en prominentste object in je slaapkamer. Zorg ervoor dat een bed goed past bij de inrichting van je slaapkamer. Let daarbij op kleuren, maar ook op stijl en vorm. Voor het comfort en slaapgenot is voornamelijk het matras erg belangrijk.

Inspiratie voor slaapkamer bedden

Slaapkamer inrichten: de verlichting

Goede verlichting maakt van de slaapkamer een fijne plaats om te zijn. De meeste mensen kiezen voor goede plafondverlichting en leeslampen. Uiteraard is alles mogelijk, zo kun je de slaapkamer extra warm en romantisch maken met bijvoorbeeld kerstverlichting of kaarslampen.

Inspiratie voor slaapkamer verlichting

Slaapkamer inrichten: de wanden

Zorg voor wanden met rustige, natuurlijke kleuren. Onderzoek wijst uit dat felle kleuren niet bevorderlijk zijn voor een goede nachtrust.

Inspiratie voor slaapkamer wanden

Slaapkamer inrichten: gordijnen

Gordijnen hebben een belangrijke dubbelrol in je slaapkamer inrichting: ze zijn enerzijds zeer sfeerbepalend en daarnaast moeten gordijnen hun ‘werk’ goed doen. Ook kun je kiezen voor rolgordijnen tegen het licht en daarnaast siergordijnen voor de uitstraling.

Inspiratie voor slaapkamer gordijnen

Lukt het je na al deze ideeën voor het inrichten van je slaapkamer nóg niet om goed uit te rusten? Maak dan gebruik van deze handige tips voor een goede nachtrust.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: